آنچه باید بدانید
با مسابقات برنامه نویسی آنلاین Sharif codejam آشنا شوید:
رویداد شریف کدجم یک مسابقه برنامه نویسی می باشد که توسط گروه فناوری اطلاعات شریف طراحی شده و در آن توانایی های برنامه نویسان بدون نظر گرفتن زبان برنامه نویسی خاص مورد سنجش قرار می گیرد.
این مسابقات به صورتی می باشد که کلیه علاقمندان به برنامه نویسی بدون هیچ محدودیتی می توانند در آن شرکت کنند.
در این مسابقات برای استفاده از تکنولوژی ها و زبان های برنامه نویسی هیچ محدودیتی وجود ندارد و مخاطب این رویداد تمامی کسانی هستند که توانایی برنامه نویسی دارند. فقط کافیست به یک زبان برنامه نویسی تسلط داشته باشید تا بتوانید در این مسابقات شرکت کنید.
شریف کدجم در دو مرحله برگزار خواهد شد که در بخش بعد به صورت کامل توضیح داده می شود. در این بخش به صورت مختصر توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
مرحله اول در راستای سنجش توانایی افراد و استعداد یابی برگزار می شود.
در این مرحله شرکت کنندگان تعدادی سوال چالشی دریافت کرده و مدت زمان محدودی برای پاسخ به این سوالات دارند. افرادی که تعداد سوال بیشتری حل کردند با دریافت امتیازات بیشتر به مراحل بعدی راه پیدا می کنند.
سوالات چالشی رویداد توسط کمیته فنی مسابقات طراحی می شوند.
این کمیته که حدود دو هفته قبل از برگزاری رویداد تشکیل شده است شامل برخی از سرمایه گذاران، شرکت های بزرگ حوزه فناوری اطلاعات، چهره های موفق استارتاپی و افراد سرشناس در حوزه ICT تشکیل می باشند.
همین گروه وظیفه داوری و امتیاز دهی به شرکت کنندگان را بر عهده دارند.
مرحله دوم مربوط به صحت سنجی و بررسی نهایی برنامه نویسان راه یافته به این مرحله می باشد.
روند برگزاری مسابقات:
افتتاحیه و مرحله اول – پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
افتتاحیه مسابقات راس ساعت ۹:۰۰ صبح روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ماه آغاز خواهد شد.
سپس مرحله اول مسابقات ساعت ۱۱:۰۰ صبح روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱ شروع شده و تا ساعت ۱۱:۰۰ صبح روز بعد به مدت ۲۴ ساعت ادامه خواهد داشت.
ثبت نام به صورت انفرادی و رایگان می باشد و محدودیتی در سن و سال، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی و محل سکونت و … ندارد و برای عموم آزاد است.
تنها مسئله مهم این است که شرکت کنندگان با یک زبان برنامه نویسی آشنایی داشته باشند و با استفاده از زبان برنامه نویسی که انتخاب خواهند کرد پاسخ مناسب برای چالش های مسابقات را ارسال نمایند.
در این مرحله شرکت کنندگان حدود ۸ الی ۱۰ سوال که از آسان به سخت تعریف خواهند شد دریافت می کنند و ۲۴ ساعت فرصت دارند تا پاسخ چالش ها را در سامانه مسابقات ثبت کرده و نمره مربوطه را دریافت نمایند.
جهت آشنایی با نوع سوالات و سطح مسابقه، می توانید نمونه سوالات دوره قبل را در وبسایت رویداد مشاهده بفرمایید.
ثبت نام در این مسابقات به صورت انفرادی می باشد و شرکت کنندگان پس از انجام مراحل ثبت نام می بایست منتظر دریافت تائیدیه از کارشناسان دبیرخانه رویداد باشد.
شرکت کنندگان پس از دریافت تائیدیه می بایست در زمان مربوطه از طریق پروفایل خود وارد بخش مسابقات شده و در مدت زمان ذکر شده پاسخ سوالات را در سامانه مسابقات بارگزاری نمایند.
در طول مسابقه در صورت ارائه پاسخ صحیح، نمره سوال مربوطه برای شرکت کننده در نظر گرفته شده و وارد جدول رتبه بندی مسابقه می شود.
شرکت کنندگان در هر لحظه از مسابقه می توانند جدول رتبه بندی را به صورت زنده مشاهده کنند.
توجه بفرمایید که فقط ۲۰ نفر اول که بیشترین امتیاز را دریافت کردند مجوز ورود به مرحله نهایی مسابقات را خواهند داشت.
توجه: سوالات این مرحله در کمیته ارتباط با صنعت رویداد طراحی خواهد شد و در کل مدت این مرحله طراحان سوالات، گروه مشاورین و داوران مسابقات به صورت آنلاین پاسخگوی سوالات شرکت کنندگان خواهند بود.
توجه داشته باشید در این مرحله نمایندگان کمیته ارتباط با صنعت کلیه شرکت کنندگان را زیر نظر داشته و امکان جذب و استخدام افراد مستعد در این مرحله بالا می باشد
در کل مدت مسابقات کمیته فنی و مشاورین در کنار شرکت کنندگان می باشند و پاسخگوی سوالات آنها خواهند بود.
مرحله نهایی – جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
در مرحله نهایی مسابقات برنامه نویسی آنلاین دانشگاه شریف “Sharif Codejam” فقط افرادی که در مرحله قبل حد نصاب نمره را دریافت کردند و در لیست ۲۰ نفر برتر مسابقات بودند اجازه ورود به مرحله نهایی مسابقه را خواهند داشت.
مرحله نهایی یا صحت سنجی مسابقات برنامه نویسی آنلاین دانشگاه شریف در اصل به جهت بررسی نهایی برنامه نویسان و جلوگیری از تقلب، بلا فاصله پس از اتمام مرحله اول برگزار می شود.
این مرحله راس ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه صبح جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد و ساعت ۱۷:۰۰ همان روز به پایان خواهد رسید.
این افراد می بایست به صورت همزمان در سامانه مسابقات ( قسمت سالن ویدئو کنفرانس ) حاضر شوند و به صورت شفاهی به سوالات داوران و کمیته فنی پاسخ دهند.
در این مرحله گروهی از متخصصان و نمایندگان شرکت های بزرگ حوزه فناوری اطلاعات به عنوان تیم داوری مرحله نهایی کنترل جلسه را بر عهده خواهند داشت.
سپس بر اساس ترتیب از قبل اعلام شده تک تک افراد راه یافته به مرحله نهایی به صورت انفرادی وارد ویدئو کنفرانس شده و به مدت ۱۰ دقیقه به سوالات تیم داوری پاسخ خواهند داد و نمره مربوط به این بخش را دریافت میکنند.
سوالات داوران در راستای بررسی پاسخ های ارسالی افراد در مراحل قبل خواهد بود.
در این مدت سایر شرکت کنندگان که هنوز نوبت ارائه آنها نشده است می توانند به صورت زنده جلسه پرسش و پاسخ افراد دیگر را مشاهده کنند.
البته سایر شرکت کنندگان که از دور مسابقات حذف شدند و کلیه علاقه مندان به مسابقه نیز به عنوان تماشاچی میتوانند اتفاقات این مرحله را به صورت زنده مشاهده کنند. ( بازدید این مرحله برای عموم آزاد است )
پس از پایان مرحله سوم داوران به مدت ۳۰ دقیقه جهت انتخاب نفرات برتر وارد جلسه خواهند شد تا در مراسم اختتامیه افراد برتر را معرفی نمایند.
در انتها نمرات کسب شده در مرحله اول و دوم باهم جمع شده و رتبه بندی نهایی افراد مشخص خواهد شد.
اختتامیه مسابقات راس ساعت ۱۷:۰۰ روز جمعه ۱۲ اسفند ماه ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد.
جایز نفرات برتر مسابقات:
- نفر اول ( مدال طلا ) : ۷۰ میلیون ریال + جوایز غیر نقدی + امکان استخدام در شرکت های معتبر حوزه ICT
- نفر دوم ( مدال نقره ): ۵۰ میلیون ریال+ جوایز غیر نقدی + امکان استخدام در شرکت های معتبر حوزه ICT
- نفر سوم ( مدال برنز ): ۳۰ میلیون ریال+ جوایز غیر نقدی + امکان استخدام در شرکت های معتبر حوزه ICT
- نفر چهارم تا دهم: کارت هدیه ریالی + امکان استخدام در شرکت های معتبر حوزه ICT